当前位置: 首页 > 学院动态 > 学术活动 > 正文

报告人:郭英杰教授

间:20171018日星期三下午14:00-15:15

点:西北工业大学长安校区计算机学院报告厅

题:Antennas for Future Wireless Communications and Sensing

邀请学院:软件与微电子学院

主持:郑江滨 副院长

摘要:

The development of wireless communications and sensing systems is posing ever increasing challenges to antenna technologies. These include extremely wide bandwidth, reconfigurability in frequency, polarization and radiation pattern, high gain and multi-beam arrays, as well as mm-wave and THz antennas. In this talk, Prof Guo will give an over view of the current international trends in wireless communications and sensing, and present some of the research activities taking place at the Global Big Data Technologies Center at UTS. In particular, he will focus on reconfigurable antennas, massive antenna arrays and hybrid arrays. The talk will cover some most recent work published and to-be-published by his group.

报告人简介

郭教授分别于1982年、1984年获西安电子科技大学学士和硕士学位,并于1987年获西安交通大学博士学位。现为悉尼科技大学杰出教授,全球大数据技术中心主任,澳大利亚技术科学与工程院院士,美国IEEE Fellow和英国IET Fellow,澳大利亚研究理事会专家委员会委员。郭教授先后获得多个澳大利亚著名国家科研奖,在2014年和2015年被评为澳大利亚最有影响力的工程师之一。研究领域包括天线、毫米波、太赫兹通信与传感系统、5G和大数据技术。