当前位置: 首页>>学院动态>>通知公告>>正文

【国际讲座】日本法政大学信息科学研究科科长佐藤裕二教授来我院作学术报告通知

2017年03月17日   点击:[]

报告题目:Introduction to Genetic and Evolutionary Computation

报告人:佐藤裕二 教授

报告人单位:日本法政大学

报告时间:2017年3月21日星期二 10:00-11:30

报告地点:西北工业大学友谊校区毅字楼阶四

邀请人:郑江滨教授

邀请人单位:软件与微电子学院

报告简介:Evolutionary Computing is the collective name for a range of problem-solving techniques based on principles of biological evolution, such as natural selection and genetic inheritance. At first, I will briefly explain what is evolutionary computation and genetic algorithms. Second, I will show ourresearch examples such as (1) Event-driven Hybrid Learning Classifier Systems for Online Soccer Game, and (2) Voice Quality Conversion using Interactive Evolution of Prosodic Control.

报告人简介:佐藤裕二,日本法政大学计算机信息科学学院教授,信息科学研究科科长。佐藤教授分别于1981年、1997年获东京大学工程学学士和博士学位。2007年-2008年期间,佐藤教授曾在美国伊利诺伊斯州遗传算法实验室(IlliGAL)做访问学者。主要研究兴趣包括众核体系结构的进化性计算,多媒体问题的群体智能以及机器学习技术进化设计。佐藤教授曾于2015年获国际学术期刊International Journal of Intelligent Computing and Cybernetics的“高度推荐论文奖(Highly Commended Paper Award)”。他还曾多次举办国际会议,并担任多个国际会议的大会委员等,如ACM/SIGEVO。